PSE EMRI "ALLAH" NUK PERKTHEHET?
 
 
ESHTE PAK E CUDITSHME PER DISA TE DEGJOJSH EMRIN "ALLAH". BIE FJALA PSE PERSHEMBULL NE SHQIPTARET TE MOS E PERKTHEJME FJALEN ALLAH ME FJALEN SHQIPE "ZOT" OSE "PERENDI", PSE TE MOS E PERKTHEJNE BRITANEZET ME FJALEN "GOD" OSE ITALIANET "DIO".
KJO BEHET ME QELLIM QE TE MOS BEHET PERZIERJE E GJERAVE DMTH. TE DALLOHET FJALA ZOT QE I DEDIKOHET ALLAHUT XH.SH. ME FJALEN "ZOT I SHPISE", "ZOT I KESAJ TOKE" ,"ZOTNI" ,"ZONJE","I ZOTERUAR" ETJ.DHE TE DALLOHET PERENDIA ALLAH XH.SH ME TE GJITH "PERENDITE TJERE" TE REJSHEM SI ZEUSI, AFRODITA ATJ.
 
EMRI "ALLAH' ESHTE PERDORUR NGA TE GJITHE PROFETET, NGA ADEMI A.S. DERI TE MUHAMEDI A.S.
EMRI "ALLAH XH.SH" ESHTE EMER I PERVECEM I ZOTIT TONE, QE AI VET E KA ZGJEDH PER VETE, E EMRAT E PERVECEM NUK PERKTHEHET. RENJA E KESAJ FJALE RRJEDH NGA DY FJALE AL DHE ILAH , BIE GERMA I PER SHKAK TE MOSTOLERIMIT GJUHESOR DHE MBETEN "ALLAH".
 
NE VARESI TE POZICIONIT QE MER NE NJE FJALI NE GJ. ARABE KJO MUND TE MAR FORMEN "ALLAHA" QE I PERNGJAN FJALES QE PERDORIN HEBRENJTE PER KRIJUESIN "ELOHA", POR PERDORIMI I SHUMESIT NGA CIFUTET PERBEN NJE GABIM, SEPSE JEP IDENE E ME SHUME SE 2 PERENDI.
FORMA "ALLAHA" I AFROHET FJALES ARAMAIKE "ALAHA" - PERENDI, TE PERDORUR NGA VET JEZUSI  NE BIBEL.
 
        ( ALLAH - ELOHA - ALAHA )
 
FJALA "ALLAH" NUK KA AS SHUMES (ALLAHË, PERENDITË) AS GJINI (PERENDIA DHE PERENDESHA).