SELAMU ALEJKUM , TE DASHUR MIQ DHE SHOK,
SOT DO BISEDOJME PER NJE  RITUAL FETAR I CILI ESHTE I DETYRUESHEM NE FENE TONE , POR QE SI I TILLA KANE QENE EDHE NE KOHEN PARA ARDHJES SE PROFETIT TE FUNDIT TE NJERZIMIT , VULEN E PEJGAMBERISE, MUHAMEDIT S.A.V.S. , ME KONKRETISHT PER AGJERIMIN SI NJE NGA KUSHTET E ISLAMIT.

 
Agjërimi në Kur’an:

2:183. O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.

 

AJETI KUR'ANOT ESHTE SHUME I QARTE DHE PRECIZ PER NE, POR QE NE VETEVETE KA EDHE NJE DESHMI PER TE KALUAREN, PRA EDHE POPUJT PARA NESH KANE AGJERUAR, AGJERIMI NUK ESHTE DICKA E RE, AJO KA QENE EDHE NE KOHEN E PROFETEVE TJERE, SEPSE TE GJITHE PROFETET KANE NDJEKUR NJE BURIM, NJE INSPIRIM DHE NJE MESAZH, MESAZHI SE SKA ZOT TJETER POS ALLAHUT, KRIJUESIT TE GJITHESISE.
POR KETE E DESHMON EDHE VET BIBLA, NDIQENI :
 
Agjërimi në Inxhil:Mateu. 4:1:2   
Atëherë Fryma e çoi Jezusin në shkretëtirë, që djalli ta tundonte.
Dhe, mbasi agjëroi dyzet ditë e dyzet net, në fund e mori uria.


POR JU MUND TE THONI SE KJO EDHE SOT PRAKTIKOHET NGA ANA E TYRE, POR TE GJITHE NE E DIME SE AGJERIM SI NE ISLAM ASHTU EDHE NE CDO RELIGJION TJETER LLOGARITET QE TE BRAKTISISH HAJEN DHE PIJEN, E JO TE BRAKTISISH VETEM NJE PJESE TE USHQIMIT E TJETRA TET LEJOHET, ASHTU NJERIU NUK DO ISHTE NDJERE I URITUR DHE I ETUR. TE LARGOHESH NGA UNDYRNAT JANE KESHILLA DIETALE TE MJEKEVE E JO POROSI QIELLORE.
 
AFROHEN DITET E AGJERIMIT EDHE PSE TEMPERATURAT DO JENE SHUME TE LARTA, MOS U TREMB DHE MOS U NGURO, SE NDIHMA E ALLAHUT A.XH. ESHTE SHUME PRANE JUSH.
 
XH.Ç.