EDUKIMI I FEMIJEVE

 

Ne kete faqe do te gjeni artikuj te ndryshem qe kane per qellim te ndihmojne nenat
ne edukimin e femijeve te tyre qe te behen muslimane te mire, insha'Allah!

Ja disa nga artikujt e kesaj faqeje:

 

Bashkepunimi me Femijet, Art me Bazament
Bashkëpunimi me fëmijët eshte art, i cili shumë prej nënave dhe baballarëve u duket i vështirë. Disa menyra efektive per te arritur kete vijojne ne artikull.

 

Mënyra e të ftuarit të fëmijëve në namaz
...
duhet që i vogli të shikojë shembull të mirë para syve të tij, me shikimin e babait apo të nënës të cilët janë të rregullt në faljen e tyre 5 herë në ditë pa u mërzitur e pa përtuar, ndikon pozitivisht në shikimin e fëmijës për bindjen ndaj këtij urdhëri, e don atë sepse edhe shembulli I mirë i tij e don. Bëhet i rregullt në kryerjen e tij sikur cdo zakon i tij ditor.

  

 

 

 

Nje Minute i Vetem Mjafton
Si ta realizosh edukimin e femijes ne nje minute? ... në gjysmën e parë të minutit e kritikove fëmijën tënd në një kohë shumë të shkurtër, ia përcaktove gabimin e bërë, dhe e shfaqe zemërimin tënd ndaj gabimit të kryer. Ndërsa gjysma tjetër e minutit është e mbushur përplot dashuri, qetësi, besim e prehje.

 

            Sekretet e Ramazanit

Ramazani per ta ishte koha e flladeve parajsore, ishte koha kur ata fluturonin  ne qiejt e te vertetes. >>>