ME EMRIN E ALLAHUT, MESHIRUESIT DHE MEKATFALESIT

FALEMDERIMI I TAKON VETEM ALLAHUT A.XH. ZOTITI TE BOTRAVE, MESHIRUESIT DHE MEKATFALESIT. VETEM ZOTIN E ADHUROJME DHE VETEM PREJ TIJ NDIHME DHE FALJE KERKOJME.

TE NDERUAR TE PRANISHEM, JEMI TUBUAR SOT ME NJE QELLIM SHUME FISNIK, QE TE BEJME DUA-LUTJE, PER NJE OBLIGOM DHE DETYRIM TE CDO MUSLIMANI- BERJA E SYNETIT, OBLIGIM KY QE KA NJE HISTORI TE KAHMOTSHME QE E KA FILLIMIN PREJ NE KOHEN E IBRAHIMIT A.S.  DHE DJALIT TE TIJ ISLMAILIT A.S.

SYNETIMI PERVECSE DESHMON RESPEKT NDAJ URDHERIT TE ZOTIT, AJO SIMBOLIZON EDHE PASTERTINE FIZIKE QE PROKLAMON KJO FE.

ELUSIM ZOTIN ME KETE LUTJE :

O ALLAH, KY FEMIJE QE ESHTE DHURATE PREJ TEJE MESHIROJE SIC E MESHIROVE ISLAMILIN A.S. ,

JEPI MENCURI SIC I DHAE ALIUT R.A. EDUKOE NE FRYMEN E PASTER ISLAME SIC KESHILLON MUHAMEDI A.S. ,

JEPI JETE TE GJATE POR TE FRYTSHME, JEPI SHENDET TE PLOTE DHE BEJE PREJ ATYRE QE I SHERBEJNE FAMILJES, SHOQERISE, KOMBIT DHE FESE, LARGOJE NE TE ARDHMEN NGA RRUGA E KEQE, NGA ALKOHOLI, BIXHOZI DHE ZINAJA.

O ZOT, DESHITA JONE E FUNDIT ESHTE QE TI TA ZBRESISH MESHIREN TENDE TE MADHE KE KY FEMIJE, TE KJO FAMILJE DHE TE MBARE SHOQERIA.

EL FATIHA

Xh.Ç